
Stamppot groene kool met soja en paranoten
Ingrediënten
- 50 gram gedroogde sojastukjes
- 500 gram aardappelen
- 500 gram groene kool
- 50 gram sla
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 1 theelepel komijnzaad
- chilipoeder
- 1 teentje knoflook
- 50 gram ongezouten paranoten
- 150 ml halfvolle melk
Bereiding
- Week de gedroogde sojastukjes 10 minuten in heet water.
- Schil de aardappelen en kook in weinig water in 20-25 minuten gaar.
- Maak de groene kool schoon en snijd in repen.
- Was de sla en snijd in smalle repen.
- Laat de sojastukjes goed uitlekken.
- Verwarm de margarine in een pan en bak hierin de sojastukjes met het komijnzaad en chilipoeder zacht. Pers het teentje knoflook erboven uit.
- Roerbak de groene kool mee tot de kool zacht is.
- Hak de paranoten grof.
- Breng de melk aan de kook.
- Maak van de gare aardappelen en hete melk een puree.
- Roer de sojastukjes, kool en sla door de puree.
- Breng de stamppot op smaak met chilipoeder en garneer met de paranoten.