Vegetarisch / Stamppot groene kool met soja en paranoten / 

Stamppot groene kool met soja en paranoten

Ingrediënten

  • 50 gram gedroogde sojastukjes
  • 500 gram aardappelen
  • 500 gram groene kool
  • 50 gram sla
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 theelepel komijnzaad
  • chilipoeder
  • 1 teentje knoflook
  • 50 gram ongezouten paranoten
  • 150 ml halfvolle melk

Bereiding

  1. Week de gedroogde sojastukjes 10 minuten in heet water.
  2. Schil de aardappelen en kook in weinig water in 20-25 minuten gaar.
  3. Maak de groene kool schoon en snijd in repen.
  4. Was de sla en snijd in smalle repen.
  5. Laat de sojastukjes goed uitlekken.
  6. Verwarm de margarine in een pan en bak hierin de sojastukjes met het komijnzaad en chilipoeder zacht. Pers het teentje knoflook erboven uit.
  7. Roerbak de groene kool mee tot de kool zacht is.
  8. Hak de paranoten grof.
  9. Breng de melk aan de kook.
  10. Maak van de gare aardappelen en hete melk een puree.
  11. Roer de sojastukjes, kool en sla door de puree.
  12. Breng de stamppot op smaak met chilipoeder en garneer met de paranoten.