Bevriende sites
Loop mee met Tlupt en vergeet onze Wollebol niet.
300 ml water
¼ (groente)bouillontablet met minder zout
150 gram volkoren couscous
1 theelepel komijnzaad
1 theelepel gemalen koriander
400 gram (winter)wortel
200 gram kabeljauwfilet
peper
2 eetlepels vloeibare margarine
1 ui 1 teentje knoflook
½ rode peper
1 eetlepel olie
3 takjes verse peterselie
Breng het water aan de kook en los hierin het stukje bouillontablet op.
Meng de couscous met de helft van de komijn en de helft van de koriander in een kom, schenk de bouillon erover en roer door.
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Maak de wortel schoon en snijd in plakken.
Kook in weinig water in 5-10 minuten gaar.
Bestrooi de kabeljauw met wat peper.
Bak de vis in de hete margarine in 5-10 minuten gaar.
Pel de ui en knoflook en snijd fijn.
Was de peper en snijd klein.
Fruit de ui, knoflook, peper, de rest van het komijnzaad en koriander in de olie zacht.
Was de peterselie en snijd klein.
Meng de gefruite ui door de wortel en garneer met peterselie. Serveer de vis bij de wortelen en couscous.