Vegetarisch / Kruidige rijst met tofu en abrikozen / 


Ingrediënten

5 gedroogde abrikozen
2 bosuien
2 eetlepels vloeibare margarine
150 gram zilvervliesrijst
½ theelepel piment
½ theelepel koek- en speculaaskruiden
peper
300 ml water
¼ groentebouillontablet met minder zout
1 eetlepel rozijnen
1 Chinese kool
1 eetlepel pijnboompitten
150 gram gerookte tofu

Bereiding

Snijd de abrikozen in reepjes.
Maak de bosuien schoon en snijd in ringen.
Verwarm de helft van de margarine en bak hierin de bosuien zacht.
Voeg de zilvervliesrijst, specerijen en wat peper toe. Bak tot alle rijstkorrels glanzen.
Voeg het water, stukje bouillontablet, de rozijnen en abrikozen toe. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Maak de Chinese kool schoon, snijd in repen en kook 8 minuten in weinig water.
Bak de pijnboompitten in een droge pan goudgeel.
Laat de tofu uitlekken, snijd in blokjes en bak in de rest van de margarine lichtbruin.
Schep de tofu en de pijnboompitjes door de rijst. Warm het geheel goed door.
Voeg eventueel extra water toe, de rijst mag een beetje vochtig zijn.
Serveer de Chinese kool erbij.