Soepen / Gevulde harira / 

Gevulde harira

Ingrediënten

    1 ui
    2 tomaten
    100 gram wortel
    2 stengels bleekselderij
    30 gram verse peterselie
    30 gram verse koriander
    120 gram kikkererwten (uitlekgewicht, blik)
    120 gram linzen (uitlekgewicht, blik)
    750 ml water
    2 eetlepels olie
    1 theelepel tomatenpuree zonder zout

Bereiding

    Pel de ui. Was de groente en kruiden. Snijd de groente en kruiden in grove stukken.
    Spoel de kikkererwten en linzen af en laat goed uitlekken.
    Pureer de ui, wortel en 1/3 van het water in een keukenmachine of met een staafmixer tot een grof mengsel.
    Verwarm de olie in een soeppan en bak het mengsel enkele minuten.
    Pureer de tomaten, bleekselderij, peterselie, koriander, tomatenpuree en 1/3 van het water in een keukenmachine of met een staafmixer tot een grof mengsel.
    Voeg ook dit mengsel toe aan de pan en kook enkele minuten mee.
    Voeg de specerijen, het stukje bouillontablet en de rest van het water toe. Kook het geheel 20 minuten.
    Voeg de kikkererwten, linzen en vermicelli toe en laat nog 10 minuten doorkoken.
    Breng eventueel op smaak met extra verse kruiden en citroensap en serveer met brood.