Vegetarisch / Hutspot met tofu en hazelnoten / 

Recept van het Voedingscentrum: Hutspot met kruidige tofu en hazelnoten

Hutspot met kruidige tofu en hazelnoten

Bron voedingscentrum

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 600 gram aardappelen
  • 2 grote uien
  • 2 winterwortels
  • 150 gram tofu
  • shoarmakruiden zonder zout
  • 1 eetlepel hazelnoten
  • 5 takjes selderij
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 100 ml halfvolle melk

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en halveer grote exemplaren.
  2. Maak de uien en de wortels schoon. Snijd de uien in halve ringen en de wortels in plakken.
  3. Kook de aardappelen met de uien en de wortels in 20-25 minuten gaar.
  4. Snijd de tofu in reepjes en bestrooi ze met shoarmakruiden.
  5. Hak de hazelnoten grof.
  6. Was de selderij en knip de blaadjes klein.
  7. Bak de tofu in de hete margarine bruin en voeg de hazelnoten toe.
  8. Giet de aardappelen en groente af en stamp dit tot een grove massa.
  9. Breng de melk aan de kook en roer melk en de selderij door de aardappelen met groente.
  10. Schep het tofu-notenmengsel op de hutspot.