
Hutspot met kruidige tofu en hazelnoten
Bron voedingscentrum
- 2 personen
- 30+ minuten
- hoofdgerecht
Ingrediënten
- 600 gram aardappelen
- 2 grote uien
- 2 winterwortels
- 150 gram tofu
- shoarmakruiden zonder zout
- 1 eetlepel hazelnoten
- 5 takjes selderij
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 100 ml halfvolle melk
Bereiding
- Schil de aardappelen en halveer grote exemplaren.
- Maak de uien en de wortels schoon. Snijd de uien in halve ringen en de wortels in plakken.
- Kook de aardappelen met de uien en de wortels in 20-25 minuten gaar.
- Snijd de tofu in reepjes en bestrooi ze met shoarmakruiden.
- Hak de hazelnoten grof.
- Was de selderij en knip de blaadjes klein.
- Bak de tofu in de hete margarine bruin en voeg de hazelnoten toe.
- Giet de aardappelen en groente af en stamp dit tot een grove massa.
- Breng de melk aan de kook en roer melk en de selderij door de aardappelen met groente.
- Schep het tofu-notenmengsel op de hutspot.