Salades / Witlofsalade met sardientjes / 

Witlofsalade met sardientjes

Bron voedingscentrum

  • voor 2 personen
  • 15-30 minuten
  • Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 600 gram aardappelen
  • 1 ei
  • 2 blikjes sardientjes
  • 6 spieten bieslook
  • citroensap
  • 1 eetlepel halfvolle yoghurt
  • peper, nootmuskaat
  • 500 gram witlof
  • 150 ml halfvolle melk

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
  2. Kook het ei hard en laat het afkoelen.
  3. Laat de sardientjes uitlekken, vang de olie op, en verwijder de graat. Snijd 1 sardientje fijn.
  4. Pel het ei en hak het klein.
  5. Was de bieslook en knip de sprieten klein.
  6. Maak van het ei, het sardientje, wat citroensap, 1 eetlepel opgevangen olie, de yoghurt en de bieslook een dikke saus. Maak de saus op smaak met peper.
  7. Snijd de overige sardines in stukjes.
  8. Maak het witlof schoon en snijd het in repen.
  9. Meng de saus en de stukjes sardine erdoor.
  10. Breng de melk aan de kook.
  11. Maak van de gare aardappelen met de melk, peper en nootmuskaat een puree.
  12. Serveer de aardappelpuree bij de witlofsalade.