Soepen / Pompoensoep met appel en kikkererwten / 


Een verwarmende en voedzame pompoensoep met een verrassende mix van appel, prei en kruiden.

Ingrediënten

  • 600 gram pompoen
  • 1 (winter)wortel
  • 1 ui
  • 10 gram gember
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 theelepel komijnzaad
  • peper
  • 600 ml water
  • ½ groentebouillontablet met minder zout
  • 50 gram prei
  • 1 appel
  • kerriepoeder
  • 250 gram kikkererwten (uitlekgewicht, blik)
  • 250 gram volkoren stokbrood

Bereiding

  1. Maak de pompoen schoon en snijd in stukken.
  2. Maak de wortel schoon en snijd in plakken.
  3. Pel de ui en snijd klein.
  4. Schil en rasp de gember.
  5. Verwarm de helft van de margarine in een soeppan en bak hierin de ui, gember,komijn en peper.
  6. Voeg de pompoen, wortel, het water en het stukje bouillontablet toe. Kook de groente in 15 minuten zacht.
  7. Maak de prei schoon en snijd in ringen.
  8. Schil de appel en snijd in blokjes.
  9. Bak de prei en de helft van de appelblokjes in de rest van de margarine zacht.
  10. Breng op smaak met kerrie.
  11. Spoel de kikkererwten af.
  12. Voeg de rest van de appel toe aan de soeppan en pureer met een staafmixer of in de keukenmachine glad.
  13. Voeg de kikkererwten toe en breng de soep weer aan de kook.
  14. Serveer met brood en garneer de soep met appelblokjes en prei.