
Een verwarmende en voedzame pompoensoep met een verrassende mix van appel, prei en kruiden.
Ingrediënten
- 600 gram pompoen
- 1 (winter)wortel
- 1 ui
- 10 gram gember
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 1 theelepel komijnzaad
- peper
- 600 ml water
- ½ groentebouillontablet met minder zout
- 50 gram prei
- 1 appel
- kerriepoeder
- 250 gram kikkererwten (uitlekgewicht, blik)
- 250 gram volkoren stokbrood
Bereiding
- Maak de pompoen schoon en snijd in stukken.
- Maak de wortel schoon en snijd in plakken.
- Pel de ui en snijd klein.
- Schil en rasp de gember.
- Verwarm de helft van de margarine in een soeppan en bak hierin de ui, gember,komijn en peper.
- Voeg de pompoen, wortel, het water en het stukje bouillontablet toe. Kook de groente in 15 minuten zacht.
- Maak de prei schoon en snijd in ringen.
- Schil de appel en snijd in blokjes.
- Bak de prei en de helft van de appelblokjes in de rest van de margarine zacht.
- Breng op smaak met kerrie.
- Spoel de kikkererwten af.
- Voeg de rest van de appel toe aan de soeppan en pureer met een staafmixer of in de keukenmachine glad.
- Voeg de kikkererwten toe en breng de soep weer aan de kook.
- Serveer met brood en garneer de soep met appelblokjes en prei.