Stoofschotels / Stoofpot met hazelnoten / 

aa

Ingrediënten

    500 gram aardappelen
    250 gram koolraap
    200 gram (winter)wortel
    100 gram spruitjes
    1 sinaasappel
    2 eetlepels vloeibare margarine
    100 ml water
    1 theelepel paprikapoeder
    tijm
    50 gram hazelnoten
    15 gram gember

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken.
  2. Maak de groente schoon en schil de koolraap.
  3. Snijd de koolraap in reepjes en de wortel in plakken. Halveer eventueel de grotere spruiten.
  4. Was de sinaasappel, rasp een beetje van de schil en pers het sap uit.
  5. Verwarm de helft van de margarine en bak hierin kort de groente.
  6. Voeg daarna de aardappelen, het water, een beetje sinaasappelrasp en -sap, paprikapoeder en wat tijm toe en stoof in 10 minuten gaar.
  7. Hak de hazelnoten grof.
  8. Schil de gember en rasp fijn.
  9. Bak de hazelnoten met de gember en wat paprikapoeder in de rest van de margarine tot de aroma's vrij komen en strooi dit over de stoofpot.