aa
Ingrediënten
500 gram aardappelen
250 gram koolraap
200 gram (winter)wortel
100 gram spruitjes
1 sinaasappel
2 eetlepels vloeibare margarine
100 ml water
1 theelepel paprikapoeder
tijm
50 gram hazelnoten
15 gram gember
Bereiding
- Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken.
- Maak de groente schoon en schil de koolraap.
- Snijd de koolraap in reepjes en de wortel in plakken. Halveer eventueel de grotere spruiten.
- Was de sinaasappel, rasp een beetje van de schil en pers het sap uit.
- Verwarm de helft van de margarine en bak hierin kort de groente.
- Voeg daarna de aardappelen, het water, een beetje sinaasappelrasp en -sap, paprikapoeder en wat tijm toe en stoof in 10 minuten gaar.
- Hak de hazelnoten grof.
- Schil de gember en rasp fijn.
- Bak de hazelnoten met de gember en wat paprikapoeder in de rest van de margarine tot de aroma's vrij komen en strooi dit over de stoofpot.