Bron voedingscentrum
Ingrediënten
- 500 gram aardappelen
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 500 gram andijvie
- 150 gram champignons
- 100 gram tofu
- 40 gram hazelnoten of pecannoten
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- peper, nootmuskaat
- 100 ml halfvolle melk
Bereiding
- Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in 20-25 minuten gaar.
- Maak de groente schoon.
- Snijd de ui en de knoflook in snippers, de andijvie in smalle repen en de champignons in plakken.
- Prak met een vork de tofu tot kruimels.
- Hak de noten grof.
- Verwarm 1 eetlepel margarine en fruit hierin de ui en de knoflook glazig.
- Voeg de andijvie toe en bak dit al roerend tot de andijvie is geslonken.
- Smoor de champignons kort mee.
- Bak in de rest van de margarine de tofu en de noten met wat peper.
- Breng de melk aan de kook.
- Stamp de gare aardappelen fijn en voeg het andijviemengsel toe. Maak de stamppot smeuïg met de hete melk.
- Maak de stamppot op smaak met peper en nootmuskaat en schep de tofu-notenkruimels erop.