Vegetarisch / Zoete aardappelcurry met boontjes / 

Ingrediënten

  • 400 gram zoete aardappel
  • 1 flinke winterwortel
  • 1 prei
  • 2 eetlepels olie
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 250 gram zwarte bonen (uitlekgewicht, blik)
  • 2 eetlepels kokosmelk
  • 6 takjes koriander of selderij
  • ½ limoen

Bereiding

  1. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes.
  2. Maak de wortel en de prei schoon. Snijd de wortel in pakken en de prei in ringen.
  3. Fruit de prei in de olie met het kerriepoeder zacht.
  4. Voeg de blokjes aardappel en de wortel toe met een paar lepels water en stoof de groente in 10 minuten gaar.
  5. Spoel de zwarte boontjes af.
  6. Schep de zwarte boontjes en de kokosmelk door de groente en warm het geheel goed door.
  7. Was de koriander of selderij en knip het klein.
  8. Maak het gerecht op smaak met wat klein gesneden limoenschil, wat limoensap en koriander of selderij.