Vegetarisch / Pompoencurry met kikkererwten / 

Ingrediënten

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 500 gram pompoen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 groene paprika
  • 2 eetlepels olie
  • ½ eetlepel kerriepoeder
  • ½ theelepel komijnzaad
  • ½ theelepel gemalen koriander
  • 250 gram kikkererwten (uitlekgewicht, blik)
  • 2 eetlepels kokosmelk
  • 6 takjes koriander

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Was de pompoen en schil eventueel. Verwijder draden en pitten en snijd de pompoen in blokjes.
  3. Maak de ui, de knoflook en de paprika schoon. Snijd de ui en knoflook in snippers en de paprika in repen.
  4. Verwarm de olie en fruit hierin de ui, de knoflook en de specerijen zacht.
  5. Voeg de pompoen toe met wat water en stoof de pompoen 10 minuten.
  6. Spoel de kikkererwten in een zeef af en laat uitlekken.
  7. Voeg de paprika, de kikkererwten en de kokosmelk toe aan de pompoen en warm dit een paar minuten mee.
  8. Was de koriander en knip het klein.
  9. Maak het gerecht op smaak met de koriander en serveer de rijst erbij.

Koriander kan vervangen worden door platte peterselie of selderijblad