Ingrediënten
- 150 gram zilvervliesrijst
- 500 gram pompoen
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 groene paprika
- 2 eetlepels olie
- ½ eetlepel kerriepoeder
- ½ theelepel komijnzaad
- ½ theelepel gemalen koriander
- 250 gram kikkererwten (uitlekgewicht, blik)
- 2 eetlepels kokosmelk
- 6 takjes koriander
Bereiding
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Was de pompoen en schil eventueel. Verwijder draden en pitten en snijd de pompoen in blokjes.
- Maak de ui, de knoflook en de paprika schoon. Snijd de ui en knoflook in snippers en de paprika in repen.
- Verwarm de olie en fruit hierin de ui, de knoflook en de specerijen zacht.
- Voeg de pompoen toe met wat water en stoof de pompoen 10 minuten.
- Spoel de kikkererwten in een zeef af en laat uitlekken.
- Voeg de paprika, de kikkererwten en de kokosmelk toe aan de pompoen en warm dit een paar minuten mee.
- Was de koriander en knip het klein.
- Maak het gerecht op smaak met de koriander en serveer de rijst erbij.
Koriander kan vervangen worden door platte peterselie of selderijblad