Ingrediënten
- 1 rode peper
- 1 eetlepel ketjap of sojasaus met minder zout
- 1 eetlepel citroensap
- 2 theelepels vijfkruidenpoeder
- 150 gram tofu
- 500 gram aardappelen
- 10 gram gember
- 2 eetlepels olie
- 500 gram witte kool (gesneden)
- ½ eetlepel kerriepoeder
- 100 ml halfvolle melk
Bereiding
- Was de peper, houd een halve peper apart. Snijd de rest van de peper heel fijn. Meng er de ketjap, het citroensap en het vijfkruidenpoeder door.
- Laat de tofu uitlekken en snijd in blokjes. Schep het pepermengsel er door en laat dit 1 uur afgedekt in de koelkast marineren.
- Schil de aardappelen en kook ze in 20-25 minuten in weinig water gaar.
- Schil het stukje gember en rasp het.
- Snijd de rest van de peper in reepjes.
- Verwarm de helft van de olie en roerbak hierin de kool met de gember, de peper en de kerrie in enkele minuten gaar.
- Bak de blokjes tofu in de rest van de olie lichtbruin.
- Breng de melk aan de kook.
- Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Meng het koolmengsel er door. Maak de stamppot smeuïg met de hete melk.
- Serveer de gebakken tofu bij de stamppot.