Vegetarisch / Oosterse stamppot met gemarineerde tofu / 

oosterse stamppot

Ingrediënten

  • 1 rode peper
  • 1 eetlepel ketjap of sojasaus met minder zout
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 theelepels vijfkruidenpoeder
  • 150 gram tofu
  • 500 gram aardappelen
  • 10 gram gember
  • 2 eetlepels olie
  • 500 gram witte kool (gesneden)
  • ½ eetlepel kerriepoeder
  • 100 ml halfvolle melk

Bereiding

  1. Was de peper, houd een halve peper apart. Snijd de rest van de peper heel fijn. Meng er de ketjap, het citroensap en het vijfkruidenpoeder door.
  2. Laat de tofu uitlekken en snijd in blokjes. Schep het pepermengsel er door en laat dit 1 uur afgedekt in de koelkast marineren.
  3. Schil de aardappelen en kook ze in 20-25 minuten in weinig water gaar.
  4. Schil het stukje gember en rasp het.
  5. Snijd de rest van de peper in reepjes.
  6. Verwarm de helft van de olie en roerbak hierin de kool met de gember, de peper en de kerrie in enkele minuten gaar.
  7. Bak de blokjes tofu in de rest van de olie lichtbruin.
  8. Breng de melk aan de kook.
  9. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Meng het koolmengsel er door. Maak de stamppot smeuïg met de hete melk.
  10. Serveer de gebakken tofu bij de stamppot.