Vegetarisch / Courgetteratatouille met linzen / 

Courgetteratatouille met linzen

Ingrediënten

  • 200 gram gedroogde linzen
  • 2 courgettes (ca. 500 gram)
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 2 tomaten
  • 5 olijven
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel Provençaalse kruiden
  • peper, gerookt paprikapoeder

Bereiding

  1. Was de linzen in een zeef. Kook de linzen in ruim water in 20-40 minuten gaar.
  2. Was de courgettes en halveer ze in de lengte. Snijd de helften in plakken.
  3. Pel de uien en de knoflook en snijd het klein.
  4. Was de tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  5. Halveer de olijven.
  6. Verwarm 1 eetlepel olie en fruit hierin de helft van de ui met de knoflook.
  7. Voeg de blokjes tomaat, de courgette, de olijven, wat Provençaalse kruiden en peper toe. Smoor de groente in 8-10 minuten gaar.
  8. Fruit de rest van de ui met wat paprikapoeder in de andere lepel olie. Meng dit door de uitgelekte linzen.
  9. Serveer de ratatouille erbij.