Courgetteratatouille met linzen
Ingrediënten
- 200 gram gedroogde linzen
- 2 courgettes (ca. 500 gram)
- 2 uien
- 1 teentje knoflook
- 2 tomaten
- 5 olijven
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel Provençaalse kruiden
- peper, gerookt paprikapoeder
Bereiding
- Was de linzen in een zeef. Kook de linzen in ruim water in 20-40 minuten gaar.
- Was de courgettes en halveer ze in de lengte. Snijd de helften in plakken.
- Pel de uien en de knoflook en snijd het klein.
- Was de tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Halveer de olijven.
- Verwarm 1 eetlepel olie en fruit hierin de helft van de ui met de knoflook.
- Voeg de blokjes tomaat, de courgette, de olijven, wat Provençaalse kruiden en peper toe. Smoor de groente in 8-10 minuten gaar.
- Fruit de rest van de ui met wat paprikapoeder in de andere lepel olie. Meng dit door de uitgelekte linzen.
- Serveer de ratatouille erbij.