Vegetarisch / Courgette met een kruimellaagje / 

Courgette met een kruimellaagje en aardappelpuree

Het kruimellaagje maak je van hazelnoten, brood en tofu.

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 1 blik tomatenblokjes zonder zout
  • 1 theelepel oregano
  • peper, nootmuskaat
  • 1-2 dunne courgettes
  • 500 gram aardappelen
  • 150 gram tofu
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 2 (oude) volkoren boterhammen
  • 1 eetlepel hazelnoten
  • 150 ml halfvolle melk

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 180 °C.
  2. Pers het teentje knoflook boven de tomatenblokjes uit. Voeg de oregano en wat peper toe.
  3. Maak de courgettes schoon. Snijd de courgettes in halve plakjes.
  4. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook de aardappelen in een bodempje water in 20 minuten gaar.
  5. Hak de tofu in grove kruimels en meng er gerookt paprikapoeder door.
  6. Snijd de korstjes van het brood. Maal het brood met de hazelnoten grof en meng er de tofu door.
  7. Doe de groente in een ovenvaste schaal en verdeel het kruimelmengsel erover.
  8. Laat de groente in de hete oven in ca. 20 minuten gaar worden en lichtbruin kleuren.
  9. Breng de melk aan de kook.
  10. Maak van de gare aardappelen met hete melk, peper en nootmuskaat een puree en geef dit bij de groente.