Courgette met een kruimellaagje en aardappelpuree
Het kruimellaagje maak je van hazelnoten, brood en tofu.
Ingrediënten
- 1 teentje knoflook
- 1 blik tomatenblokjes zonder zout
- 1 theelepel oregano
- peper, nootmuskaat
- 1-2 dunne courgettes
- 500 gram aardappelen
- 150 gram tofu
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder
- 2 (oude) volkoren boterhammen
- 1 eetlepel hazelnoten
- 150 ml halfvolle melk
Bereiding
- Warm de oven voor op 180 °C.
- Pers het teentje knoflook boven de tomatenblokjes uit. Voeg de oregano en wat peper toe.
- Maak de courgettes schoon. Snijd de courgettes in halve plakjes.
- Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook de aardappelen in een bodempje water in 20 minuten gaar.
- Hak de tofu in grove kruimels en meng er gerookt paprikapoeder door.
- Snijd de korstjes van het brood. Maal het brood met de hazelnoten grof en meng er de tofu door.
- Doe de groente in een ovenvaste schaal en verdeel het kruimelmengsel erover.
- Laat de groente in de hete oven in ca. 20 minuten gaar worden en lichtbruin kleuren.
- Breng de melk aan de kook.
- Maak van de gare aardappelen met hete melk, peper en nootmuskaat een puree en geef dit bij de groente.