Stoofschotels / Turkse snijbonenstoofpot met rundvlees  / 

Ingrediënten

  • 400 gram snijbonen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tomaten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 150 gram runderreepjes
  • 150 gram bulgur

Bereiding

  1. Maak de snijbonen schoon en snijd ze in vieren.
  2. Pel de ui en de knoflook en snijd ze klein.
  3. Was de tomaten en rasp ze.
  4. Fruit de ui en de knoflook zacht in de olijfolie.
  5. Voeg de rundvleesreepjes toe en bak ze kort. 
  6. Voeg de snijbonen, de geraspte tomaten en 100 ml warm water toe.
  7. Breng aan de kook, doe de deksel op de pan en laat in 30 minuten gaar worden.
  8. Bereid ondertussen de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  9. Serveer de stoofpot met de bulgur.