"‘Mucver’ is een hartige ‘koek’ die graag wordt gegeten als bijgerecht bij maaltijden. De originele variant is nogal vet omdat deze wordt gefrituurd. Voor dit recept hebben wij ervoor gekozen om 'm in de oven te bakken."
Ingrediënten
- 2 middelgrote courgettes
- 80 gram magere Turkse witte kaas
- 2 eieren
- 5 bosuien
- 15 takjes peterselie
- 10 takjes dille
- 50 gram volkorenmeel
- 1 zakje bakpoeder (7 gram)
- 2 eetlepels olijfolie
- peper, chilivlokken
- 1 eetlepel zwartzaad (nigellazaad)
Materialen
kleine cakevorm, inhoud 1 liter, bakpapier
Bereiding
- Warm de oven voor op 200 °C.
- Bekleed de vorm met bakpapier.
- Schil de courgettes. Rasp het vruchtvlees en druk er zoveel mogelijk vocht uit.
- Prak de kaas fijn met een vork.
- Klop de eieren los.
- Maak de bosuitjes, de peterselie en de dille schoon en snijd het fijn.
- Meng het volkorenmeel met het bakpoeder.
- Voeg alles toe aan de geraspte courgette en meng goed. Maak op smaak met peper en chilivlokken.
- Doe het mengsel in de vorm en verdeel het nigellazaad erover.
- Bak het gerecht 30 minuten in de hete oven. Verlaag de temperatuur naar 180 °C en bak nog eens 15 minuten.
- Laat een beetje afkoelen. Stort het op een plank en snijd het in 12 plakken.
Variaties
Lekker met cacik (tzatziki) van 150 ml halfvolle yoghurt, 100 gram geraspte komkommer, 1 uitgeperst teentje knoflook, gemalen komijn en peper.