1 klein blik bruine bonen (uitlekgewicht ca. 260 gram)
1 blik tomatenblokjes zonder zout
¼ groentebouillontablet met minder zout
peper, oregano
halve avocado
citroensap
100 ml magere Griekse of Turkse yoghurt
handje tortillachips, naturel
Bereiding
Kook de eieren hard.
Maak de prei en de knoflook schoon. Snijd de prei in dunne ringen en de knoflook in stukjes.
Fruit de prei en de knoflook in de olie zacht.
Spoel de bruine bonen af.
Voeg de bruine bonen, de tomatenblokjes en 300 ml water met het stukje bouillontablet toe aan de prei en knoflook en breng dit aan de kook. Kook de soep 5 minuten.
Maak de soep op smaak met wat peper en oregano.
Schil de halve avocado en snijd hem in stukjes. Druppel er direct wat citroensap over.
Pel de eieren en snijd ze in parten.
Serveer bij de soep de parten ei, de stukjes avocado en de yoghurt.