Jonge kapucijnersoep
Een goedgevulde soep die snel op tafel staat.
- 2 personen
- 0-15 minuten
- hoofdgerecht
Ingrediënten
- 1 prei
- 1 gele paprika
- 1 ui
- 1 kleine pot of klein blik jonge kapucijners (uitlekgewicht ca. 250 gram)
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 2 plakjes achterham
- 4 takjes selderij
- peper
- 4 volkoren boterhammen
Bereiding
- Maak de groente schoon.
- Snijd de prei in ringen, de paprika in blokjes en de ui in snippers.
- Spoel de kapucijners af in een zeef.
- Verwarm de margarine en fruit hierin de ui en de prei kort.
- Snijd de ham in reepjes. Bak de ham mee met de groente.
- Voeg de paprika toe met 250 ml water en de kapucijners.
- Breng dit aan de kook en kook de soep 5 minuten.
- Was de selderij en knip het klein.
- Maak de soep op smaak met selderij en peper. Geef er brood bij.