Soepen / Jonge capucijnersoep / 

Recept van het Voedingscentrum: Jonge kapucijnersoep

Jonge kapucijnersoep

Een goedgevulde soep die snel op tafel staat.

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 prei
  • 1 gele paprika
  • 1 ui
  • 1 kleine pot of klein blik jonge kapucijners (uitlekgewicht ca. 250 gram)
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 2 plakjes achterham
  • 4 takjes selderij
  • peper
  • 4 volkoren boterhammen

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Snijd de prei in ringen, de paprika in blokjes en de ui in snippers.
  3. Spoel de kapucijners af in een zeef.
  4. Verwarm de margarine en fruit hierin de ui en de prei kort.
  5. Snijd de ham in reepjes. Bak de ham mee met de groente.
  6. Voeg de paprika toe met 250 ml water en de kapucijners.
  7. Breng dit aan de kook en kook de soep 5 minuten.
  8. Was de selderij en knip het klein.
  9. Maak de soep op smaak met selderij en peper. Geef er brood bij.