Kipgerechten / Pot-au-feu met kip / 

Een populair Frans recept.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 6 aardappelen
  • 1 winterwortel
  • 1 prei
  • stuk kool
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gram kippendijvlees of kipfilet
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • peper
  • ¼ kippenbouillontablet met minder zout
  • tijm
  • 250 gram champignons

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in een bodempje water in 20-25 minuten gaar.
  2. Maak de groente schoon. Snijd de wortel in plakken, de prei in ringen, de kool in repen en de knoflook in snippers.
  3. Snijd de kip in smalle repen.
  4. Verwarm de margarine en bak hierin de kip aan alle kanten bruin. Bestrooi de kip met peper.
  5. Bak de knoflook kort mee.
  6. Voeg de wortel, de prei, de kool, het stukje bouillontablet, 250 ml water en wat tijm toe en breng dit aan de kook. Laat het geheel in 10 minuten gaar worden.
  7. Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren. Warm de champignons nog een minuut mee.
  8. Geef de aardappelen erbij.