Ingrediënten
- 1 wortel, in stukken
- 1 ui, in stukken
- 30 g boter
- 1 volle eetlepel bloem
- 1 dessertlepel tomatenpuree
- 1 bouillonblokje
- 2 struiken bleekselderij (ca. 1 kg)
Bereiding
- Bak voor de saus de stukken wortel en ui goudbruin in een pan met de boter.
- Strooi er bloem over. Verhit dit al roerend.
- Voeg er de tomatenpuree en het bouillonblokje dat is opgelost in 750 ml heet water, aan toe. Blijf roeren tot het kookt.
- Laat de saus ca. 45 minuten zonder deksel op heel laag vuur koken, zodat de hoeveelheid halveert.
- Breng een pan met water en zout aan de kook.
- Kook de selderijstengels 10 minuten in de pan met kokend water. Laat zorgvuldig uitlekken. Snijd in de lengte door.
- Doe de selderij in de pan waarin de saus suddert. Breng op smaak met weinig zout en peper.
- Dek de pan af en laat 45 minuten zachtjes koken