Kipgerechten / Kipfilet met mosterdsaus / 

Recept van het Voedingscentrum: Kipfilet met mosterdsaus

Kipfilet met mosterdsaus

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 2 enkele kipfilets
  • peper, kerriepoeder
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 400 gram sperziebonen
  • 1 theelepel mosterdzaad
  • stukje ui
  • 3 eetlepels volkorenmeel
  • 2 theelepels mosterd
  • bieslook

Bereiding

  1. Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Bestrooi de kipfilets met peper en wat kerriepoeder. Bak de kip in de hete margarine in 15 minuten gaar en bruin.
  3. Maak de sperziebonen schoon. Kook de sperziebonen in een bodempje water in 10 minuten gaar.
  4. Verwarm het mosterdzaad in een droge pan tot het gaat poffen.
  5. Snijd het stukje ui klein. Neem de kip uit de pan en houd het warm.
  6. Fruit de ui in de achtergebleven margarine. Voeg het volkorenmeel toe en warm dit goed door.
  7. Giet er bij gedeelten, onder goed roeren 200 ml water bij tot een saus is ontstaan.
  8. Laat de saus even koken en roer er de mosterd en het mosterdzaad door.
  9. Was de bieslook en knip het klein. Strooi de bieslook over de saus. Serveer de saus bij de kip en geef de rijst en sperziebonen erbij.

I.p.v. sperciebonen kan ook worteltjes met peultjes