Vegetarisch / Bloemkoolcurry met kikkererwten / 

Recept van het Voedingscentrum: Bloemkoolcurry met kikkererwten

Bloemkoolcurry met kikkererwten

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • stukje gemberwortel (3 cm)
  • ½ bloemkool
  • 6 takjes koriander **
  • 3 tomaten
  • 1 blik kikkererwten (uitlekgewicht 200 gram)
  • 2 eetlepels olie
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1½ theelepel garam masala *
  • ½ theelepel kurkuma
  • ½ theelepel chilipoeder
  • 100 ml halfvolle melk

Bereiding

  1. Kook de zilvervliesrijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Pel de ui en de knoflook en snijd ze fijn.
  3. Maak de gemberwortel schoon en rasp hem fijn.
  4. Was de bloemkool en snijd hem in roosjes.
  5. Was de koriander en hak de takjes fijn.
  6. Was de tomaten en snijd ze in kleine blokjes.
  7. Spoel de kikkererwten af en laat ze uitlekken.
  8. Verwarm een hapjespan of braadpan en voeg de olie en het komijnzaad toe.
  9. Bak de zaadjes 30 seconden, voeg de ui toe en fruit deze tot hij zacht is.
  10. Voeg de knoflook en gember toe en bak deze een minuut.
  11. Voeg de tomaten toe en bak deze tot ze zacht zijn.
  12. Pureer de de tomaten met een staafmixer.
  13. Voeg de garam masala, kurkuma, chilipoeder, bloemkool, de melk en 100 ml water toe en kook 10 minuten totdat de bloemkool gaar is.
  14. Voeg de kikkererwten toe en warm deze op in een paar minuten. 
  15. Serveer de curry met de rijst en garneer met koriander.

*Garam Masala betekent 'heet mengsel', maar dan niet als in pittig maar van verwarmend. Er zitten verschillende 'verwarmende' kruiden in zoals, peperkorrels, kruidnagel, komijn, kaneel en kardemom.

**Koriander blaadjes zijn goed te vervangen door peterselie.