Vegetarisch / Gado gado / 

Recept van het Voedingscentrum: Gado gado

Gado gado

Bron voedingscentrum

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 500 gram aardappelen
  • 100 gram wortels
  • 100 gram sperziebonen
  • 100 gram taugé
  • 100 gram komkommer
  • 1 kleine ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels olie
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 1 theelepel sambal
  • 50 gram 100% pindakaas
  • 150 ml halfvolle melk

Bereiding

  1. Was de aardappelen, kook ze in weinig water in 20 minuten gaar en laat ze afkoelen.
  2. Was de wortels, de boontjes, de komkommer en de taugé.
  3. Snijd de wortel in stukken, maak de boontjes schoon en snijd ze doormidden. 
  4. Snijd de komkommer over de lengte doormidden en snijd in halve maantjes. 
  5. Pel de ui en de knoflook en snijd ze heel fijn. 
  6. Kook de eieren hard. 
  7. Verwarm de olie in een pan en fruit de ui en knoflook 10 minuten. 
  8. Voeg de ketjap, sambal, pindakaas en melk toe en warm goed door. 
  9. Kook de wortels en boontjes in 8 minuten beetgaar.
  10. Voeg de laatste minuut de taugé toe. 
  11. Giet de groente af en laat goed uitlekken en afkoelen. 
  12. Snijd de aardappelen in stukken. 
  13. Pel de eieren en snijd ze in parten. 
  14. Verdeel de groente, aardappelen en eieren over een schaal en serveer met de pindasaus.