Gado gado
Bron voedingscentrum
- 2 personen
- 30+ minuten
- hoofdgerecht
Ingrediënten
- 500 gram aardappelen
- 100 gram wortels
- 100 gram sperziebonen
- 100 gram taugé
- 100 gram komkommer
- 1 kleine ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 eieren
- 2 eetlepels olie
- 1 eetlepel ketjap manis
- 1 theelepel sambal
- 50 gram 100% pindakaas
- 150 ml halfvolle melk
Bereiding
- Was de aardappelen, kook ze in weinig water in 20 minuten gaar en laat ze afkoelen.
- Was de wortels, de boontjes, de komkommer en de taugé.
- Snijd de wortel in stukken, maak de boontjes schoon en snijd ze doormidden.
- Snijd de komkommer over de lengte doormidden en snijd in halve maantjes.
- Pel de ui en de knoflook en snijd ze heel fijn.
- Kook de eieren hard.
- Verwarm de olie in een pan en fruit de ui en knoflook 10 minuten.
- Voeg de ketjap, sambal, pindakaas en melk toe en warm goed door.
- Kook de wortels en boontjes in 8 minuten beetgaar.
- Voeg de laatste minuut de taugé toe.
- Giet de groente af en laat goed uitlekken en afkoelen.
- Snijd de aardappelen in stukken.
- Pel de eieren en snijd ze in parten.
- Verdeel de groente, aardappelen en eieren over een schaal en serveer met de pindasaus.