Visfilet uit de braadzak
Origineel ovengerecht met vis (kabeljauw, koolvis), broccoli, aardappel en méér.
Bron voedingscentrum
- 2 personen
- 30+ minuten
- hoofdgerecht
Ingrediënten
- 6 aardappelen
- 1 gele paprika
- 1 sjalotje
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- ½ blik tomatenblokjes zonder zout
- basilicum
- paprikapoeder, peper
- 2 stukken visfilet of moten vis (kabeljauw, koolvis, schelvis)
- 500 gram broccoli
Materialen
1 braadzak
Bereiding
- Warm de oven voor op 200 °C.
- Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in 20-25 minuten gaar.
- Maak de paprika en het sjalotje schoon.
- Snijd de paprika in blokjes en het sjalotje in snippers.
- Fruit de sjalot in de margarine zacht.
- Meng er de blokjes paprika, de tomatenblokjes, wat basilicum, paprikapoeder en peper door.
- Doe de groentesaus in een braadzak.
- Bestrooi de vis met peper en leg de vis op de groentesaus.
- Maak de braadzak dicht met een touwtje. Leg de braadzak in een ovenvaste schaal en prik er een gaatje in.
- Laat de vis in de hete oven in 20 minuten gaar worden.
- Maak de broccoli schoon. Verdeel de groente in roosjes, schil de stelen en snijd ze in stukjes.
- Kook de broccoli in weinig water in ca. 5 minuten gaar.
- Geef de broccoli en de aardappelen bij de vis met de groentesaus.