Soepen / Winterminestrone / 

Recept van het Voedingscentrum: Winterminestrone

Winterminestrone

Bron voedingscentrum

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • part pompoen
  • 1 prei
  • 1 winterwortel
  • stukje knolselderij
  • stukje groene kool
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • ¼ groentebouillontablet met minder zout
  • 3 volkoren boterhammen
  • 10 blaadjes basilicum
  • 1 klein potje witte bonen (uitlekgewicht ca. 250 gram)
  • 1 handje walnoten of hazelnoten (25 gram)

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Schil het stuk pompoen en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  3. Snijd de prei in ringen, de wortel in halve plakjes, de knolselderij in blokjes, de groene kool in repen en 1 teentje knoflook in snippers.
  4. Verwarm de olijfolie en bak hierin de prei, de knolselderij en de snippers knoflook een paar minuten.
  5. Voeg de blokjes pompoen, de wortel, 250 ml water en het stukje bouillontablet toe.
  6. Breng dit aan de kook en laat het 15 minuten zacht koken.
  7. Rooster 1 boterham lichtbruin en bros.
  8. Was de basilicum en dep droog.
  9. Spoel de witte bonen in een zeef af.
  10. Maal het geroosterde brood met het overgebleven teentje knoflook, de noten en de basilicum tot grove korrels.
  11. Rooster de rest van het brood licht.
  12. Roer de groene kool en de witte bonen door de soep. Laat de soep nog 5 minuten koken.
  13. Strooi aan tafel de kruimels over de soep en geef er driehoekjes geroosterd brood bij.