Winterminestrone
Bron voedingscentrum
- 2 personen
- 15-30 minuten
- hoofdgerecht
Ingrediënten
- part pompoen
- 1 prei
- 1 winterwortel
- stukje knolselderij
- stukje groene kool
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel olijfolie
- ¼ groentebouillontablet met minder zout
- 3 volkoren boterhammen
- 10 blaadjes basilicum
- 1 klein potje witte bonen (uitlekgewicht ca. 250 gram)
- 1 handje walnoten of hazelnoten (25 gram)
Bereiding
- Maak de groente schoon.
- Schil het stuk pompoen en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Snijd de prei in ringen, de wortel in halve plakjes, de knolselderij in blokjes, de groene kool in repen en 1 teentje knoflook in snippers.
- Verwarm de olijfolie en bak hierin de prei, de knolselderij en de snippers knoflook een paar minuten.
- Voeg de blokjes pompoen, de wortel, 250 ml water en het stukje bouillontablet toe.
- Breng dit aan de kook en laat het 15 minuten zacht koken.
- Rooster 1 boterham lichtbruin en bros.
- Was de basilicum en dep droog.
- Spoel de witte bonen in een zeef af.
- Maal het geroosterde brood met het overgebleven teentje knoflook, de noten en de basilicum tot grove korrels.
- Rooster de rest van het brood licht.
- Roer de groene kool en de witte bonen door de soep. Laat de soep nog 5 minuten koken.
- Strooi aan tafel de kruimels over de soep en geef er driehoekjes geroosterd brood bij.