1 pot geroosterde paprika's, uitgelekt en in stukjes
2 theelepels gedroogde oregano
100 ml droge witte wijn
Bereiden
Wrijf de tonijn in met balsamicoazijn en 1 eetlepel olijfolie en laat de moten even liggen.
Verwarm de rest van de olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook zachtjes aan. Schep de paprika en oregano erdoor, voeg de sherry toe en laat het geheel 4-6 minuten zachtjes pruttelen.
Verwarm de grillpan tot deze goed heet is en rooster de tonijnmoten in 4-6 minuten mooi bruin. Keer ze pas als de tonijn vanzelf van de ribbels loslaat.
Pureer intussen het paprikamengsel met een staafmixer en breng de saus op smaak met zout en peper.
Leg de tonijnmoten op vier borden, bestrooi ze met wat zout en peper en schep de saus erover.
Lekker met pasta en een salade van groene groenten (sugarsnaps, broccoli, sperziebonen) en een dressing van olijfolie en balsamicoazijn.