Maaltijdsoep met gehaktballetjes
Bron voedingscentrum
- 2 personen
- 15-30 minuten
- hoofdgerecht
Ingrediënten
- 250 gram aardappelen
- stuk koolraap (ca. 200 gram)
- 1 kleine winterwortel
- 1 prei
- 2 vleestomaten
- 1 eetlepel olie
- 1 laurierblad
- 1 theelepel Provençaalse kruiden
- 2½ (oude) volkoren boterhammen
- 200 gram mager rundergehakt
- gehaktkruiden zonder zout
Bereiding
- Schil de aardappelen en snijd ze in flinke blokjes.
- Maak de groente schoon.
- Snijd de koolraap in blokjes, de wortel in plakken, de prei in ringen en de tomaten in stukjes.
- Verwarm de olie in een braadpan en fruit hierin de prei.
- Voeg de rest van de groente en de blokjes aardappel toe met 150 ml water, het laurierblad en de Provençaalse kruiden. Kook dit 5 minuten.
- Scheur de halve boterham in stukjes en week het in een lepel water.
- Maak het gehakt aan met het geweekte brood en kruiden. Vorm er kleine balletjes van.
- Schep de gehaktballetjes door de soep en kook het geheel in nog 10 minuten gaar.
- Rooster de rest van het brood licht, snijd het in repen en geef het bij de soep.