Peulvruchten / Bruine bonen met pittige kool / 

Recept van het Voedingscentrum: Bruine bonen met pittige kool

Bruine bonen met pittige kool

Bruine bonen in tomatensaus zet je snel op tafel. De kleurige groente maken het tot een fleurig geheel.

Bron voedingscentrum

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 dunne prei
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olie
  • 250 gram gesneden witte kool
  • goulash- of hacheekruiden zonder zout
  • 1 groot blik of grote pot bruine bonen (uitlekgewicht ca. 500 gram)
  • 1 blik tomatenblokjes zonder zout

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Snijd de prei in ringen en de knoflook in snippers.
  3. Verwarm de olie in een wok of braadpan en fruit de knoflook hierin glazig.
  4. Voeg de prei en de witte kool met wat goulash- of hacheekruiden toe en roerbak de groente in enkele minuten gaar.
  5. Spoel de bruine bonen af en laat ze uitlekken.
  6. Doe de bonen met de tomatenblokjes in een pan en warm dit goed door.
  7. Geef de groente erbij.