Bruine bonen met pittige kool
Bruine bonen in tomatensaus zet je snel op tafel. De kleurige groente maken het tot een fleurig geheel.
Bron voedingscentrum
- 2 personen
- 0-15 minuten
- hoofdgerecht
Ingrediënten
- 1 dunne prei
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels olie
- 250 gram gesneden witte kool
- goulash- of hacheekruiden zonder zout
- 1 groot blik of grote pot bruine bonen (uitlekgewicht ca. 500 gram)
- 1 blik tomatenblokjes zonder zout
Bereiding
- Maak de groente schoon.
- Snijd de prei in ringen en de knoflook in snippers.
- Verwarm de olie in een wok of braadpan en fruit de knoflook hierin glazig.
- Voeg de prei en de witte kool met wat goulash- of hacheekruiden toe en roerbak de groente in enkele minuten gaar.
- Spoel de bruine bonen af en laat ze uitlekken.
- Doe de bonen met de tomatenblokjes in een pan en warm dit goed door.
- Geef de groente erbij.