Sinaasappelrijst met kip en broccoli
Lekker fris rijstgerecht, vol heerlijke smaken.
Bron voedingscentrum
- 2 personen
- 30+ minuten
- hoofdgerecht
Ingrediënten
- 2 sinaasappels
- 2 bosuitjes
- 1 eetlepel olie
- 150 gram zilvervliesrijst
- 200 gram kippendijfilet
- peper
- gemberpoeder
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 500 gram broccoli
- kaneel
Bereiding
- Boen 1 sinaasappel goed schoon en rasp een deel van de buitenkant eraf.
- Pers de sinaasappel uit.
- Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
- Fruit de bosuitjes zacht in de olie.
- Voeg de rijst toe met de geraspte sinaasappelschil, het sinaasappelsap en water.
- Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
- Snijd de kip in repen en bestrooi ze met peper en gemberpoeder.
- Bak de kip in de hete margarine in ca. 8 minuten bruin en gaar.
- Maak de broccoli schoon. Verdeel de groente in roosjes, schil de stelen en snijd ze in stukjes.
- Kook de broccoli in weinig water in ca. 5 minuten gaar.
- Schil de andere sinaasappel dik en snijd het vruchtvlees uit de vliezen.
- Meng de stukjes sinaasappel en wat kaneel door de rijst. Geef de kip en de broccoli erbij.