Stoofpot met wintergroente
De runderriblappen stoof je met tomatenblokjes, zo blijven ze lekker mals.
Bron voedingscentrum
- 2 personen
- 30+ minuten
- hoofdgerecht
Ingrediënten
- 1 grote ui
- 1 teentje knoflook
- 200 gram runderlap
- peper
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- ½ blik tomatenblokjes zonder zout
- tijm
- 1 raapje of een stuk koolraap
- 200 gram wortelen
- 200 gram volkoren macaroni
- 4 takjes peterselie
Bereiding
- Pel de ui en de knoflook en snijd dit klein.
- Snijd het vlees in blokjes en bestrooi ze met peper.
- Verwarm de margarine en bak hierin het vlees bruin.
- Bak de ui en de knoflook mee.
- Giet er 50 ml water bij en roer er de tomatenblokjes en wat tijm door. Stoof het vlees met een deksel op de pan 30 minuten.
- Maak de groente schoon. Snijd het raapje in blokjes en de wortelen in plakjes.
- Doe de groente bij het vlees en stoof het geheel nog 10 minuten.
- Kook de macaroni in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Was de peterselie, knip het klein en strooi het over de stoofpot. Geef de macaroni erbij.
Origineel recept vind je hier.