Stoofschotels / Stoofpot met wintergroente / 

Recept van het Voedingscentrum: Stoofpot met wintergroente

Stoofpot met wintergroente

De runderriblappen stoof je met tomatenblokjes, zo blijven ze lekker mals.

Bron voedingscentrum

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 grote ui
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gram runderlap
  • peper
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • ½ blik tomatenblokjes zonder zout
  • tijm
  • 1 raapje of een stuk koolraap
  • 200 gram wortelen
  • 200 gram volkoren macaroni
  • 4 takjes peterselie

Bereiding

  1. Pel de ui en de knoflook en snijd dit klein.
  2. Snijd het vlees in blokjes en bestrooi ze met peper.
  3. Verwarm de margarine en bak hierin het vlees bruin.
  4. Bak de ui en de knoflook mee.
  5. Giet er 50 ml water bij en roer er de tomatenblokjes en wat tijm door. Stoof het vlees met een deksel op de pan 30 minuten.
  6. Maak de groente schoon. Snijd het raapje in blokjes en de wortelen in plakjes.
  7. Doe de groente bij het vlees en stoof het geheel nog 10 minuten.
  8. Kook de macaroni in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  9. Was de peterselie, knip het klein en strooi het over de stoofpot. Geef de macaroni erbij.

Origineel recept vind je hier.