Wortel met selderij en tempé
Met kruidige champignons en tempé.
Bron voedingscentrum
- 2 personen
- 15-30 minuten
- hoofdgerecht
Ingrediënten
- 6 aardappelen
- 200 gram knolselderij
- 1 grote winterwortel
- 150 gram champignons
- 150 gram tempé
- azijn
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- paprikapoeder, peper
Bereiding
- Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in 20-25 minuten gaar.
- Schil het stuk knolselderij en snijd het in staafjes.
- Schrap de wortel en snijd hem in plakken.
- Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
- Snijd de tempé in reepjes.
- Kook de knolselderij en wortel samen in weinig water gaar.
- Maak de groente op smaak met een paar druppels azijn.
- Bak de tempé in de hete margarine bruin. Bak de champignons kort mee.
- Maak op smaak met paprikapoeder en peper.
- Serveer de groente en aardappelen bij de tempé.
Origineel recept vind je hier