Stoofschotels / Wortel met selderij en tempé / 

Recept van het Voedingscentrum: Wortel met selderij en tempé

Wortel met selderij en tempé

Met kruidige champignons en tempé.

Bron voedingscentrum

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 6 aardappelen
  • 200 gram knolselderij
  • 1 grote winterwortel
  • 150 gram champignons
  • 150 gram tempé
  • azijn
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • paprikapoeder, peper

Bereiding

  1. Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in 20-25 minuten gaar.
  2. Schil het stuk knolselderij en snijd het in staafjes.
  3. Schrap de wortel en snijd hem in plakken.
  4. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
  5. Snijd de tempé in reepjes.
  6. Kook de knolselderij en wortel samen in weinig water gaar.
  7. Maak de groente op smaak met een paar druppels azijn.
  8. Bak de tempé in de hete margarine bruin. Bak de champignons kort mee.
  9. Maak op smaak met paprikapoeder en peper.
  10. Serveer de groente en aardappelen bij de tempé.

Origineel recept vind je hier