Peulvruchten / Marokkaanse linzenstoof / 

Recept van het Voedingscentrum: Marokkaanse linzenstoof (Lehdes)

Marokkaanse linzenstoof (Lehdes)

Deze makkelijke en supersmaakvolle linzenstoof heeft Safia van Healthy food by Safia voor ons gemaakt.

Bron voedingscentrum

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 takjes peterselie
  • 4 takjes koriander
  • 150 gram bruine linzen (gedroogd)
  • 2 eetlepels olie
  • ½ eetlepel tomatenpuree zonder zout
  • 100 gram tomatenblokjes zonder zout
  • ½ theelepel kurkuma
  • ½ theelepel gemalen komijnzaad
  • ½ theelepel gemberpoeder
  • zwarte peper
  • 2 tomaten
  • 1 groene of rode paprika
  • stuk komkommer (100 gram)
  • 6 groene of zwarte olijven
  • 2 eetlepels azijn
  • ½ Marokkaans volkorenbrood of 6 volkoren boterhammen

Bereiding

  1. Pel de ui en de knoflook en snijd ze fijn.
  2. Houd een eetlepel gesneden ui achter voor de salade.
  3. Was de peterselie en koriander en snijd de blaadjes fijn.
  4. Doe de linzen in een zeef en was ze goed. 
  5. Verwarm de olie in een pan en fruit de ui en de knoflook.
  6. Voeg de peterselie, koriander, tomatenpuree, tomatenblokjes, kurkuma, komijn, gemberpoeder, peper, linzen en 750 ml water toe. 
  7. Laat de linzen op middelhoog vuur met de deksel op de pan in 30-35 minuten gaar worden.  
  8. Was de tomaten, de paprika en de komkommer en snijd alles klein. 
  9. Snijd de olijven klein en meng ze samen met de achtergehouden ui en azijn door de groente.
  10. Serveer de gestoofde linzen met de salade en Marokkaans brood.

Origineel recept vind je hier