Marokkaanse linzenstoof (Lehdes)
Deze makkelijke en supersmaakvolle linzenstoof heeft Safia van Healthy food by Safia voor ons gemaakt.
Bron voedingscentrum
- 2 personen
- 30+ minuten
- hoofdgerecht
Ingrediënten
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 4 takjes peterselie
- 4 takjes koriander
- 150 gram bruine linzen (gedroogd)
- 2 eetlepels olie
- ½ eetlepel tomatenpuree zonder zout
- 100 gram tomatenblokjes zonder zout
- ½ theelepel kurkuma
- ½ theelepel gemalen komijnzaad
- ½ theelepel gemberpoeder
- zwarte peper
- 2 tomaten
- 1 groene of rode paprika
- stuk komkommer (100 gram)
- 6 groene of zwarte olijven
- 2 eetlepels azijn
- ½ Marokkaans volkorenbrood of 6 volkoren boterhammen
Bereiding
- Pel de ui en de knoflook en snijd ze fijn.
- Houd een eetlepel gesneden ui achter voor de salade.
- Was de peterselie en koriander en snijd de blaadjes fijn.
- Doe de linzen in een zeef en was ze goed.
- Verwarm de olie in een pan en fruit de ui en de knoflook.
- Voeg de peterselie, koriander, tomatenpuree, tomatenblokjes, kurkuma, komijn, gemberpoeder, peper, linzen en 750 ml water toe.
- Laat de linzen op middelhoog vuur met de deksel op de pan in 30-35 minuten gaar worden.
- Was de tomaten, de paprika en de komkommer en snijd alles klein.
- Snijd de olijven klein en meng ze samen met de achtergehouden ui en azijn door de groente.
- Serveer de gestoofde linzen met de salade en Marokkaans brood.
Origineel recept vind je hier