Spaghetti met venkel-uiensaus en noten
Bron voedingscentrum
- 2 personen
- 15-30 minuten
- hoofdgerecht
Ingrediënten
- 2 venkelknollen
- 2 (witte) uien
- 2 tomaten
- 1 eetlepel olijfolie
- 50 gram walnoten
- 200 gram volkoren spaghetti
- 2 eetlepels geraspte belegen 30+ kaas
- peper
Bereiding
- Maak de groente schoon.
- Snijd de venkel in dunne repen en bewaar het fijne venkelgroen.
- Snijd de uien in halve ringen en de tomaten in stukjes.
- Smoor de groente in de olie zacht, maar niet bruin.
- Hak de helft van de walnoten fijn en breek de rest in stukjes.
- Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Giet de spaghetti af, maar vang wat kookvocht op.
- Roer de fijngehakte noten en de geraspte kaas door een paar lepels kookvocht.
- Meng de groente en het kaas-notenmengsel door de spaghetti. Voeg eventueel wat kookvocht toe om het smeuïg te maken.
- Maak op smaak met peper en het achtergehouden venkelgroen en strooi de rest van de noten erover.