Pasta's / Spaghetti met venkel-uiensaus en noten / 

Recept van het Voedingscentrum: Spaghetti met venkel-uiensaus en noten

Spaghetti met venkel-uiensaus en noten

Bron voedingscentrum

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 2 venkelknollen
  • 2 (witte) uien
  • 2 tomaten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 50 gram walnoten
  • 200 gram volkoren spaghetti
  • 2 eetlepels geraspte belegen 30+ kaas
  • peper

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Snijd de venkel in dunne repen en bewaar het fijne venkelgroen.
  3. Snijd de uien in halve ringen en de tomaten in stukjes.
  4. Smoor de groente in de olie zacht, maar niet bruin.
  5. Hak de helft van de walnoten fijn en breek de rest in stukjes.
  6. Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  7. Giet de spaghetti af, maar vang wat kookvocht op.
  8. Roer de fijngehakte noten en de geraspte kaas door een paar lepels kookvocht.
  9. Meng de groente en het kaas-notenmengsel door de spaghetti. Voeg eventueel wat kookvocht toe om het smeuïg te maken.
  10. Maak op smaak met peper en het achtergehouden venkelgroen en strooi de rest van de noten erover.