Winterse salade
Bron voedingscentrum
- 2 personen
- 15-30 minuten
- hoofdgerecht
Ingrediënten
- 6 aardappelen
- 2 ribkarbonades
- peper
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 1 krop radicchio of roodlof
- 1 struikje witlof
- 1 stengel bleekselderij
- 1 bosuitje
- 100 gram geschaafde rode kool
- ± 2 eetlepels azijn
- 1 eetlepel olie
- 6 halve walnoten
Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze in een bodempje water in 20-25 minuten gaar.
- Bestrooi de karbonades met peper. Bak het vlees in de hete margarine in 15 minuten gaar en bruin.
- Maak de groente schoon.
- Scheur de radicchiobladen in stukken.
- Snijd het witlof in reepjes, de bleekselderij in boogjes en het bosuitje in ringen.
- Maak een dressing van de azijn, peper en de olie.
- Doe de groente in een kom en meng de dressing erdoor.
- Breek de walnoten in stukjes en strooi ze over de groente.
- Neem het vlees uit de pan. Giet 60 ml water in de pan en roer het aanbaksel op de panbodem los. Breng de jus aan de kook.
- Serveer de karbonades, jus en aardappelen bij de salade.