Salades / Winterse salade / 

Winterse salade

Bron voedingscentrum

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 6 aardappelen
  • 2 ribkarbonades
  • peper
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 krop radicchio of roodlof
  • 1 struikje witlof
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 bosuitje
  • 100 gram geschaafde rode kool
  • ± 2 eetlepels azijn
  • 1 eetlepel olie
  • 6 halve walnoten

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in een bodempje water in 20-25 minuten gaar.
  2. Bestrooi de karbonades met peper. Bak het vlees in de hete margarine in 15 minuten gaar en bruin.
  3. Maak de groente schoon.
  4. Scheur de radicchiobladen in stukken.
  5. Snijd het witlof in reepjes, de bleekselderij in boogjes en het bosuitje in ringen.
  6. Maak een dressing van de azijn, peper en de olie.
  7. Doe de groente in een kom en meng de dressing erdoor.
  8. Breek de walnoten in stukjes en strooi ze over de groente.
  9. Neem het vlees uit de pan. Giet 60 ml water in de pan en roer het aanbaksel op de panbodem los. Breng de jus aan de kook.
  10. Serveer de karbonades, jus en aardappelen bij de salade.