Pompoensoep met witte bonen
De bonen geven deze soep een heerlijke bite.
Bron voedingscentrum
- 2 personen
- 15-30 minuten
- hoofdgerecht
Ingrediënten
- ½ pompoen (ca. 600 gram)
- 1 dunne prei
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- ¼ groentebouillontablet met minder zout
- 100 ml halfvolle melk
- 1 klein blik of kleine pot witte bonen (uitlekgewicht ca. 250 gram)
- 100 ml halfvolle yoghurt
- 4 volkoren boterhammen
Bereiding
- Was de pompoen en verwijder de draden en pitten. Snijd de pompoen in stukken.
- Maak de prei schoon en snijd hem in ringen. Houd wat prei achter voor garnering.
- Pel de knoflook en snijd het teentje klein.
- Verwarm de margarine en smoor hierin de prei met de knoflook.
- Voeg de pompoen toe met 400 ml water en het stukje bouillontablet. Breng dit aan de kook en kook de pompoen in ca. 15 minuten gaar.
- Pureer de groente in de keukenmachine of met een staafmixer. Roer de melk erdoor.
- Spoel de witte bonen af.
- Verwarm de soep met de witte bonen en voeg eventueel nog wat water toe.
- Maak hem op smaak met wat yoghurt.
- Roer de achtergehouden rauwe prei door de soep en lepel er nog wat yoghurt over.
- Geef er brood bij.