Soepen / Pompoensoep met witte bonen / 

Recept van het Voedingscentrum: Pompoensoep met witte bonen

Pompoensoep met witte bonen

De bonen geven deze soep een heerlijke bite.

Bron voedingscentrum

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • ½ pompoen (ca. 600 gram)
  • 1 dunne prei
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • ¼ groentebouillontablet met minder zout
  • 100 ml halfvolle melk
  • 1 klein blik of kleine pot witte bonen (uitlekgewicht ca. 250 gram)
  • 100 ml halfvolle yoghurt
  • 4 volkoren boterhammen

Bereiding

  1. Was de pompoen en verwijder de draden en pitten. Snijd de pompoen in stukken.
  2. Maak de prei schoon en snijd hem in ringen. Houd wat prei achter voor garnering.
  3. Pel de knoflook en snijd het teentje klein.
  4. Verwarm de margarine en smoor hierin de prei met de knoflook.
  5. Voeg de pompoen toe met 400 ml water en het stukje bouillontablet. Breng dit aan de kook en kook de pompoen in ca. 15 minuten gaar.
  6. Pureer de groente in de keukenmachine of met een staafmixer. Roer de melk erdoor.
  7. Spoel de witte bonen af.
  8. Verwarm de soep met de witte bonen en voeg eventueel nog wat water toe.
  9. Maak hem op smaak met wat yoghurt.
  10. Roer de achtergehouden rauwe prei door de soep en lepel er nog wat yoghurt over.
  11. Geef er brood bij.